A pioneer in healthcare

OUZO 12

Ouzo 12 е Узо со неверојатна мешавина на историја и традиција. Секое шише е репрезент на душата на Грција. Името е настанато во 1880 година во дестилеријата Kaloyannis од „Бурето бр.12„. овој екстрат бил префериран заради неговиот богат вкус и деликатна арома. Денеска, сеуште го има задржано исиот вкус што го прави Узо 12 еден од најконзумираните пијалоци на база на анасон, ширум светот. Денес Узо 12 гордо го носи епитетот “Број 1 Узо во светот”